Durf jij nog te dromen?

(coach voor loopbaan) Wat zou je doen… Als je de loterij zou willen? Als je één wens mocht doen? En als je nu iets zou mogen veranderen in je leven? Dromen is een mooie manier om in beeld te krijgen wat je heel graag zou willen. Toch is het iets dat we nog maar zelden doen of vooral aan onze fantasierijke kinderen over laten. Dat is jammer, want dromen geven je hele mooie inzichten, niet alleen wat je zou kunnen doen als er geen blokkades meer waren, maar ook in wat je nou echt belangrijk vindt in het leven.

Aan de slag met jouw dromen

(coach voor loopbaan) Tijd om eens stil te staan bij jouw wensen en dromen? Ga dan aan de slag met onderstaande opdracht.

Maak een uitgebreid levensontwerp van nu tot aan je tachtigste jaar en beschrijf, louter op basis van je dromen, wensen, verlangens en idealen, in periodes van vijf jaar (in verband met de afwisseling en diversiteit):

  • hoe je woont
  • welke relaties je hebt; en
  • (vooral) welke bezigheden je hebt

Houdt daarbij geen rekening met onmogelijkheden op het gebied van geld of een gebrek aan bepaalde diploma’s of een gebrek aan moed om bijvoorbeeld een eigen onderneming te starten. De volgorde van bezigheden in de verschillende periodes hoeft niet logisch te zijn. In de ene periode kun je bezig zijn met het ontwerpen van automodellen, in een andere periode met het opleiden van mensen tot een bepaald beroep, in een volgende periode volg je een geheel nieuwe studie en in de periode daarna ben je verslaggever vanuit Peru, onderneem je een reis door Afrika of ben je aan het luieren en mijmeren onder de palmbomen op de Maladiven. (coach voor loopbaan)

Ontwerp je ideale leven, zodanig dat je er van harte je handtekening onder kunt zetten en je op je tachtigste, voor zover je dat nu kunt overzien, zeer trots kunt terugkijken op wat je met je leven hebt gedaan. (coach voor loopbaan)

Wat leert jou deze opdracht?

Coach voor loopbaan en leven

Wil jij weer richting geven aan je loopbaan en leven? Wil je je drijfveren en talenten ontdekken, assertiever worden of steviger in je schoenen staan? Een coach traject helpt je verder! Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom!

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Wil jij op de hoogte blijven? Volg ons dan op Instagram, Facebook of LinkedIn.

Meer berichten lezen? Ontdek hier jouw ideale werksituatie. (coach voor loopbaan)

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

coach voor loopbaan

Coach voor loopbaan