Waar ligt jouw grens?

(Persoonlijke coaching omgeving Almelo) Grenzen stellen… Dat klinkt heel gemakkelijk, maar blijkt in de praktijk voor sommigen behoorlijk lastig. Dat begint vaak al bij de grens zelf, want waar ligt jouw eigenlijk? Weet je eigenlijk zelf wel wanneer jij een grens hebt bereikt of heb je dat pas door als je (of een ander) er al ver over heen bent gegaan?

In contact komen met jezelf

(Persoonlijke coaching omgeving Almelo) Om grenzen te kunnen stellen is het belangrijk te weten waar jouw grenzen liggen. Je kent ze vast (of bent het zelf!): mensen die altijd klaar staan voor de ander, zichzelf helemaal wegcijferen en nooit een ‘nee’ verkopen. Daar kunnen allerlei drijfveren aan ten grondslag liggen. Misschien maakt het jou enorm gelukkig als je iets voor de ander kan doen, of je wilt juist heel graag aardig gevonden worden. Het kan ook zijn dat je graag zorgt voor anderen. Allemaal hele mooie drijfveren; drijfveren die ervoor gezorgd hebben dat je prachtige kwaliteiten hebt ontwikkeld, zoals je zorgzaamheid, je inlevingsvermogen, je behulpzaamheid of je vriendelijkheid. Maar als geen idee meer hebt wat je eigen behoeften zijn of niet meer in staat bent om zelf te ontvangen dan is de kans groot dat je eigen grenzen ook vervagen en je jezelf een stukje kwijt raakt. Dan is het belangrijk dat je weer in contact komt met jezelf en jouw eigen behoeften. (Persoonlijke coaching omgeving Almelo)

Terug naar jezelf

Coaching helpt je jezelf goed te leren kennen, zodat je begrijpt waarom je doet zoals je doet. Zo kan je leren dat zorgzaam zijn mooi en fijn is, maar dat je die zorgzaamheid ook naar jezelf mag uiten. Dan kan je er dubbel van genieten. Wanneer je leert waar jouw eigen behoeften liggen, dan kan je ook beter je grenzen aangeven. En dat betekent helemaal niet dat je dan niet meer aardig bent, want zeg nou eerlijk, zou jij willen dat je vriendin alleen maar een avond met je op stap gaat als ze op een dag heel moe is, omdat ze bang is dat jij haar anders niet meer aardig vindt? (Persoonlijke coaching omgeving Almelo)

Persoonlijke coaching omgeving Almelo

Wil jij meer weten over coaching of de mogelijkheden bij CoachPraktijk Twente? Kijk dan eens rond op de website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom! Je kunt bij ons onder andere terecht voor:

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op Instagram!

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

persoonlijke coaching omgeving almelo

Meer berichten lezen? Kijk dan hier om aan de slag te gaan met jouw dromen of kijk hier voor meer informatie over coaching.

Persoonlijke coaching omgeving Almelo