Hoe word je zelfverzekerder in je werk? Coach loopbaan Almelo

Twijfelen doe ik aan van alles, maar in mijn werk voel ik me zelfverzekerd. Ik doe wat ik wil, wat ik goed kan en waar ik energie van krijg. Een van mijn belangrijkste waarden is vrijheid. In mijn huidige werk heb ik die vrijheid; vrijheid om het op mijn manier te doen, maar ook de vrijheid om zelf te bepalen wanneer ik wil werken en vrijheid om van alles door elkaar te doen en creatief te ondernemen. Wat juist dat vind ik leuk, trainen, begeleiden, coachen, ondernemen…. Ik krijg het benauwd als iedere dag hetzelfde is en ik nu al weet wat ik het komende jaar ga doen. (coach loopbaan Almelo)

coach loopbaan Almelo

Wanneer je heel dicht bij jezelf staat, jezelf goed kent en daar naar handelt kan je je loopbaan zo inrichten dat je je er niet alleen zelfverzekerdheid in voelt, maar dat je ook energie krijgt van dit werk. Je doet immers waar jij talent voor hebt en wat je belangrijk vindt. Dat gaat vaak vanzelf en kost geen energie, maar geeft energie! Dat klinkt allemaal best gemakkelijk, maar om daar te komen moet je soms best wat stappen zetten. Ook bij mij is dat niet vanzelf gegaan, maar het was het meer dan waard.

Wat kan je doen om zelfverzekerder te worden in je werk? Punten om mee aan de slag te gaan: (coach loopbaan Almelo)

Kwaliteiten en valkuilen (Coach loopbaan Almelo)

Wat zijn jouw kwaliteiten en wanneer stap je in je valkuil? Waar ben je goed in? Welke taken gaan jou zo gemakkelijk af, dat je ze als normaal bent gaan beschouwen. (Coach loopbaan Almelo)

Energie

Waar word je blij van? Waar zou je wel de hele dag mee bezig willen zijn? Hoeveel komt hiervan terug in je werk? Kan je misschien een nieuw project of taak oppakken die hier bij aansluit?

Succes

Wat zijn jouw successen? We staan er vaak helemaal niet bij stil. Schrijf eens dagelijks op waar je trots op bent, wat goed ging of benoem een succes op het werk.

Prioriteiten

Wat zijn jouw prioriteiten in het leven? Wat staat op nummer 1, en 2, 3, 4 en 5. Luister en handel je daar ook naar? (Coach loopbaan Almelo)

Feedback

Vraag eens om feedback aan je collega’s en werkgever. Dat is in het begin best lastig, maar het gaat vanzelf gemakkelijker. Wat kan jij goed, wat waarderen ze in jou als collega, wat zou je nog kunnen ontwikkelen?

Lach! (Coach loopbaan Almelo)

Probeer het eens: plooi je mondhoeken 1 cm omhoog! Het helpt echt. Heb ook plezier met je collega’s, maak eens een grapje en lach eens om jezelf.

Coach loopbaan Almelo

Wil je zelfverzekerder worden en/of ontdekken welke banen echt bij jou passen en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? CoachPraktijk Twente biedt meerdere mogelijkheden om meer zicht te krijgen op jouw drijfveren, talenten en loopbaanmogelijkheden. Wil je meet weten? Kijk dan eens rond op de website of neem contact met ons op. Je bent daarnaast van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend. (Coach loopbaan Almelo)

Meer berichten lezen? Lees hier over verantwoordelijkheid nemen in je werk!

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

coach loopbaan Almelo