Hoe tevreden ben jij over je baan?

(carrière coach) Voldoet je baan aan de eisen die je aan je werk stelt? Psychologen van de Universiteit van Minnesota ontwikkelden deze ‘Minnesota Satisfaction Questionnaire’. Doe hier de test!

Niet meer zo blij met je huidige baan?

(carrière coach) Ben je niet meer zo blij met je huidige baan? Onderzoek dan eens bij jezelf hoe dat komt. Stel jezelf bijvoorbeeld de volgende vragen:

  1. Wat vind ik echt belangrijk in een baan?
  2. Van welke werkzaamheden krijg ik (nog) energie?
  3. Waar loop ik helemaal van leeg?
  4. Wat zijn mijn drijfveren?
  5. Waar ben ik echt goed in?
  6. Wat wil ik bijdragen?

(carrière coach) Wanneer je weet wat je belangrijk vindt, waar jij enthousiast van wordt en waar je goed in bent, dan kan je gericht gaan zoeken naar een baan die bij je past. Drijfveren spelen een belangrijke rol. Deze maken dat je energie krijgt van je werk, dat je soms in een flow zit en enthousiast raakt. Je wilt dat meer en vaker doen. Werken voelt dan vaak helemaal niet als werken. Je zet immers kwaliteiten in waar jij in uitblinkt.

Aan de slag met een carrière coach

Onderzoeken waar je echt goed in bent en blij van wordt. Dat is soms best lastig! Kan je daar wel wat hulp bij gebruiken, dan kan je aan de slag gaan carrière coach, loopbaan coach of personal coach. Een coach helpt je inzichten te krijgen in jouw drijfveren en talenten. Je ontdekt waar je energie van krijgt en wat jij echt belangrijk vindt in een baan. Na een coachtraject kan je gericht op zoek naar een baan die bij jou past. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op de website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

carrière coach

Meer berichten lezen? Kijk dan hier!