Wat wil jij later worden?

Wat wil jij later worden? We werken steeds langer door. Voor de een een feest, voor de ander zwaar. Dat heeft met meerdere factoren te maken. Zo kan het werk lichamelijk zwaar zijn, of juist mentaal. Dat kan er voor zorgen dat 67 jaar heel ver weg is. Maar het kan ook zijn dat je werk je geen energie meer geeft om andere redenen. Bijvoorbeeld omdat je geen uitdaging meer hebt, of omdat je iets doet wat niet goed bij je past. Dan kan het goed zijn om weer eens stil te staan bij beroepskeuze. Want om 45 jaar lang met plezier te werken is belangrijk om regelmatig stil te staan bij waar je nu staat.

Waar sta jij?

Waar sta jij nu in je loopbaan? Je leeftijd heeft invloed op het maken van keuzes. Je hoort bijvoorbeeld regelmatig termen ls ‘dertigersdilemma’ voorbij komen. Veel dertiger staan aan het begin van hun carrière en loopbaan, je hebt al wat werkervaring opgedaan en je wilt zeker nog wat stappen maken, wat meer verdienen, een functie met meer verantwoordelijkheid of misschien wel een leidinggevende functie. Maar het is ook vaak een periode waarin we stilstaan bij een kinderwens. Willen we kinderen? En wanneer? En welke gevolgen heeft dat? Veel dertigers hebben kinderen en ook dat vraagt weer om flexibiliteit op allerlei vlakken. Zet je je loopbaan bijvoorbeeld even op pauze? Of juist niet? Heeft het ouderschap je veranderd en wil je daar iets veranderen in je beroepskeuze?

En zo heeft elke leeftijd zijn aandachtspunten. Je loopbaan en beroepskeuze is daar ook belangrijk bij. Past jouw werk nog bij waar je nu staat in het leven. Als het leven heeft gemaakt dat je je prioriteiten hebt veranderd en aandacht wilt geven aan andere zaken dan 10 jaar geleden, dan is het goed te onderzoeken of jouw huidige werk ook aansluit bij die nieuwe waarden.

Het belang van stil staan (beroepskeuze)

Wanneer stond jij voor het laatst even stil. Echt stil. Om te kijken naar waar je nu bent, hoe je daar gekomen bent en waar je graag naar toe wilt. Dat kan je doen met je partner, met en vriend, maar ook met een coach. Deze bekijkt jouw situatie met een objectieve blik, zodat er niet alleen inzichten ontstaan, maar je ook echt even stil kan staan en keuzes kan maken.

Coaching en beroepskeuze

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van coaching en beroepskeuze? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Ben je 45-plus? Maak dan gebruik van het gratis loopbaan traject!

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

beroepskeuze

Op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn of Instagram.

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over werkplezier.

Beroepskeuze