Begeleiding studiekeuze

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor begeleiding studiekeuze. Zo wil het kabinet uitval en verkeerde studiekeuzes op mbo, hbo en universiteiten bestrijden. Met de miljoenen moeten middelbare scholieren beter begeleid worden bij de keuze van hun studie. Deze studies moeten ook beter aansluiten bij de baan die studenten daarna willen.

Begeleiding studiekeuze

Uitval of wisselen

Studenten vallen nog steeds te vaak uit of moeten tussentijds van opleiding wisselen omdat ze een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt. Om dat te voorkomen willen minister Jet Bussemaker en haar staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs de middelbare scholieren vanaf 2018 betere loopbaanbegeleiding bieden, schrijven ze woensdag aan de Tweede Kamer. Daarmee moeten jongeren beter inzicht krijgen in wat ze kunnen en wat ze leuk vinden, maar ook welke baan ze daarmee kunnen krijgen en of daar wel werk in te vinden is. Lees meer (Bron: Parool)(begeleiding studiekeuze)

Meteen aan de slag met begeleiding studiekeuze

Kan jij niet tot 2018 wachten en wil je nu al aan de slag om een goede, gegronde studiekeuze te maken? Of heb je moeite met het maken van een keuze en kan je wel wat hulp gebruiken? Kijk dan eens rond op onze website om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen of maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Daarin leer ik jou graag kennen en vertel ik je wat ik voor jou kan betekenen. Een kennismakingsgesprek voor begeleiding studiekeuze is geheel kosteloos en vrijblijvend. Je bent van harte welkom.

Je kunt bij ons ook terecht voor:

  • personal coaching
  • loopbaan coaching
  • coaching bij stress
  • assessments en testen
  • workshops
  • team trainingen
  • Begeleiding studiekeuze

Wil je meer weten over onze diensten? Kijk dan rond op de website of neem contact met ons op.Meer lezen? Wil je meer weten over het studiekeuze traject? Kijk dan eens rond op de website. Lees hier een bericht over loopbaanmanagement!