Aan de slag met jouw talent! Hoe doe je dat?

‘Ik wist niet dat er een methode bestond die zo dicht bij de kern zou komen. Met dit gesprek en deze uitslag kan ik heel concreet aan de slag.’ Vorige week voerde ik een goed coachgesprek met een van mijn coachees. Zij had de TMA analyse gedaan en was enorm verrast over de uitkomst, die niet alleen heel passend en kwalitatief is, maar ook heel concrete mogelijkheden biedt om aan de slag te gaan met je loopbaan en jouw talent.

De TMA Methode

De TMA meet drijfveren en talenten. Daarnaast laat het zien voor welkeTalent competenties je veel aanlegt hebt. Van welke werkzaamheden krijg jij energie? Waar ligt jouw talent? Ook krijg je een goed beeld van jouw ideale werkomgeving. Hoe kan een werkgever jou stimuleren en op welke manier wil jij je werkzaamheden graag uitoefenen? De TMA geeft jouw goede inzichten waarmee je concreet aan de slag kan.

De kracht van TMA komt nog meer tot uiting in een coachsessie. Door te praten over jouw loopbaan en te reflecteren op jezelf en datgene wat uit de analyse komt ontstaan er bijzondere inzichten. Met deze inzichten kan je jouw loopbaan beter inrichten of uitzetten. Je kunt betere keuzes maken, omdat je zicht hebt op jouw talent.

De TMA vormt bij vrijwel alle loopbaantrajecten een belangrijk onderdeel. Het geeft een ideale basis van waaruit je verder kunt. Dat geldt voor heel veel loopbaanvragen. Heb je bijvoorbeeld een prettige werkgever waar je graag wilt blijven werken, maar wil je wat schaven aan je huidige baan? De TMA kan je inzicht geven waar je dan moet gaan schaven. Welk deel van jouw functie kost jou veel energie en wat kan je daar aan doen? Waarom is de communicatie met sommige collega’s of een leidinggevende zo moeizaam? De TMA laat jouw behoeften en talent zien en in een gesprek kan je daar vorm aan gaan geven in je huidige werk.

Een nieuwe baan, aan de slag met jouw talent

De TMA is ook een uitstekende methodiek wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe baan, maar nog geen idee hebt in welke richting je wilt zoeken. In combinatie met een coachsessie ga je aan de slag met jouw talent, drijfveren en competenties. Waar liggen jouw behoeften, waar blink jij in uit en in welke omgeving kan je die talenten het beste inzetten. Een uitstekende basis om mee aan de slag te gaan.

Wil je meer weten over de TMA Methode? Kom dan gerust langs voor een kennismakingsgesprek.

Meer lezen? Lees hier hoe je een effectief samenwerkend team creëert.