Een nieuw team opstarten? Dan biedt de TMA uitkomst!

Ga je een nieuw team starten? Dan is een goede basis en teambuilding van groot belang. Wie zet je op welke plek en hoe wordt het werk goed verdeeld? Zet je elk teamlid op de juiste plek dan kan ieder teamlid op de meest effectieve manier worden ingezet. Via de TMA Teamanalyse zie je direct wat de voorkeuren van het team zijn, voor welke competenties teamleden aanleg hebben en hoe het werk het beste kan worden verdeeld. De teamdashboards en -rapportages geven informatie over de natuurlijke drive en talenten van een team. TMA geeft hier ook adviezen over de aansturing van teams en verstrekt inzicht in het potentieel van een team.

  • Eenvoudig teams samenstellen met TMA
  • Effectiviteit vergroten
  • Inzichtelijke analyses van uw teams

Drijfverenoverzicht

Het drijfverenoverzicht in de Teamanalyse geeft een grafische weergave van de teamdrijfveren waarmee de dynamiek van het team duidelijk wordt. De aansturing van een team en teambuilding wordt met deze informatie vervolgens een stuk eenvoudiger.

Teamadvies

Op basis van de teamdrijfveren worden heldere adviezen gegeven over de manier waarop je het beste met het team kunt omgaan en hoe kan gewerkt worden aan teambuilding.

teambuilding

Potentieeloverzicht & competentiematch

In dit overzicht zie je het potentieeloverzicht van het team. Met dit overzicht krijg je inzicht in de ontwikkelbaarheid van het team voor meer dan veertig competenties. Daarnaast zie je meteen in welke mate het team talent heeft voor belangrijke teamcompetenties en hoe je teambuilding kan optimaliseren.

Toepassingen van de teamanalyse

Talentdialoog

De TMA Teamanalyse is een uitstekend middel voor een talentdialoog tussen leidinggevende en team. Het inzicht in elkaars talenten zorgt voor een positief gesprek over de kracht van het team en hoe mensen elkaar kunnen helpen en versterken.

Teambuilding

Elk team moet en wil resultaten behalen. Heb je het juiste elftal of moet er additioneel talent worden aangetrokken? Dat kun je zien met de TMA teamanalyse.

Aansturing en coaching

Voor een leidinggevende is het handig om te weten wat de voorkeuren van de groep zijn. Hij kan zijn managementstijl en interventies aanpassen op de drive en talenten van het team.

Werkverdeling

Ieder teamlid is anders en heeft eigen talenten. Met het overzicht van de teamtalenten kan het werk makkelijk worden verdeeld op basis van motivatie en talent.

Aan de slag met teambuilding

Wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je graag met ons in gesprek over de teambuilding in jouw organisatie? Neem dan hier contact met ons op!

CoachPraktijk Twente is door TMA gecertificeerd tot TMA professional. Meer berichten lezen? Kijk dan hier.

Bron informatie: TMA