Last van stressklachten? Ga lekker wandelen

(stresscoaching Almelo) Ervaar jij stress op dit moment? Door het werk of door situaties privé? Dan kan wandelen uitkomst bieden. Uit onderzoek blijkt dat de natuur een gunstige uitwerking heeft op herstel van stressklachten. Mensen die door de natuur wandelen, herstellen sneller dan mensen die door een stedelijke omgeving wandelen en ook sneller dan mensen die binnen proberen te ontspannen.

Niet alleen in de natuur zijn en daar kijken, ruiken, voelen en luisteren, blijkt een herstelbevorderende uitwerking te hebben. Zelfs het kijken naar natuur door een raam of op een foto of video heeft een aantoonbaar positief effect (leidt bijv. tot bloeddrukverlaging en vermindering van spierspanning). Hoe intensiever men de natuur ervaart als mooi, des te groter het gunstige effect is op de stressfysiologie. (stresscoaching Almelo)

‘Kwalitatief wandelen’

Wanneer je ‘kwalitatief wandelt’ ligt het accent niet bij de sportieve prestatie die je levert, maar bij de kwaliteit van wat je ervaart. Doe het dagelijks.

  • in een rustige omgeving, liefst in de natuur (een park is beter dan een winkelstraat)
  • met aandacht voor wat je ziet, hoort en ruikt
  • terwijl je bewust geniet van wat je mooi vindt
  • in je eigen ritme en tempo (stresscoaching Almelo)

Stresscoaching Almelo

Heb je last van stressklachten en wil je weer meer balans in werk en leven? Of wil je leren je werk mee los te laten, leren te ontspannen of wil je vaker nee zeggen? Start dan een coachtraject! In een coachtraject ontdek je waarom je doet zoals je doet, je leert jezelf goed kennen en leert (betere) keuzes te maken. Je ontdekt wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je deze meer kan inzetten, maar je leert ook wat je valkuilen zijn en hoe het komt dat je daar steeds weer instapt. In een traject krijg je fijne tips die je helpen om met minder stress te werken en leven. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom. (stresscoaching Almelo)

CoachPraktijk Twente vindt kwaliteit zeer belangrijk. We zijn door NOLOC gecertificeerd. Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over zelfcompassie.

stresscoaching Almelo