Ga goed van start met een sollicitatie assessment

Heb je een geweldige sollicitant en wil je graag onderzoeken waar de talenten van je sollicitant liggen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen en goed van start kunt gaan? Doe dan een sollicitatie assessment. Dit assessment geeft inzicht in de drijfveren en talenten van je sollicitant. Daarnaast krijg je een goed beeld van het competentiepotentieel. Een mooie basis om mee van start te gaan.

Wat is een sollicitatie assessment?

Een sollicitatie assessment vindt plaats in het aanname traject van een sollicitant, bijvoorbeeld na het eerste gesprek dat heeft plaatsgevonden. Het doel van een assessment is inschatten of de kandidaat goed bij de functie past. Dit doen we door kwaliteiten, drijfveren en competenties in beeld te brengen. Wat zijn de sterke en zwakke punten? Waar moet je nog aan werken, en welke talenten kun je gebruiken in je (loop)baan? Wat zijn de interesses en hoe kan hier vorm aan worden gegeven in het werk. Wat gaan we doen? Naast inschatten of de kandidaat goed bij de baan past geeft het assessment ook richting aan groei en ontwikkeling van de kandidaat in de organisatie.

Wat gaan we doen?

Voor het sollicitatie assessment maken we gebruik van de TMA Methode. Deze methode geeft een uitgebreid beeld van de drijfveren, talenten en competenties van je medewerker. Het assessment bestaat uit het maken van een uitgebreide vragenlijst (312 vragen, deze worden online gemaakt) en een gesprek met een coach. Het maken van de vragen duurt ongeveer 5 kwartier. Het gesprek dat daarop volgt duurt zo’n anderhalf uur. Het resultaat van beide wordt teruggekoppeld naar de organisatie die het assessment heeft aangevraagd.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan eens rond op de website of neem contact met ons op. We vertellen graag meer over de mogelijkheden van een sollicitatie assessment en talentmanagement in organisaties.

CoachPraktijk Twente is een door NOLOC erkende loopbaan professional.

Sollicitatie assessment