Mis jij je collega’s?

Geen collega’s meer om gezellig een koffie mee te drinken, bureaumaatjes die je oppeppen als het wat minder gaat of managers die tussen de bedrijven door gezwind mee de loopschoenen aantrekken. Verzink jij langzamerhand ook in een laagje eenzaamheid door het vele thuiswerken? Met deze 6 tips start je vandaag nog een offensief om je teruggetrokken bestaan te doorbreken!

1. Plan wandelsessies met een collega
Heb je collega’s die bij jou in de buurt wonen? Vraag of iemand zin heeft om dagelijks een wandelingetje te maken. Toegegeven, het is wat minder spontaan dan een lukrake babbel aan de koffieautomaat, maar je hebt wel de gelegenheid om even wat tips uit te wisselen of om te ventileren over het werk.

2. Organiseer een virtuele koffiepauze
Als je je eenzaam voelt thuis, is het belangrijk het gevoel te hebben dat je nog steeds deel uitmaakt van een groter geheel. Dagelijks een digitale koffiebreak inlassen kan je helpen om geconnecteerd te blijven met je collega’s. Het is niet ideaal, maar het kan wel een moment zijn om naar uit te kijken! (loopbaancoaching in regio Twente)

3. Zet de radio aan tijdens het werk
Deze is natuurlijk niet van toepassing wanneer je liefst in alle stilte werkt, maar er zijn heel wat mensen die beter kunnen werken als er wat geroezemoes is. Je te veel blindstaren op je werk zonder enige vorm van afleiding komt niet altijd je prestaties ten goede. Een kleine onderbreking zorgt vaak voor nieuwe inzichten. Nu de babbeltjes met collega’s zijn weggevallen, kan een gesprekje dat via de radio je werkplek binnenkomt helpen om je gedachten te verzetten.

4. Werk virtueel samen
Een grote last tijdens het thuiswerken is de sociale controle die wegvalt. Plots moet je in je eentje regelen dat je aan je werk begint en bezig blijft, terwijl je anders maar hoeft mee te surfen op het ritme van de kantooruren. Los dit op door virtueel samen te werken. Spreek met je collega’s af dat je de webcam laat aanstaan tijdens het werk, zo profiteer je toch van de stimulerende krachten van groepsdynamiek. (loopbaancoaching in regio Twente)

5. Start een willekeurig gesprek
We beleven bijzondere tijden, daarin passen bijzondere daden. Spreek via een kanaal naar keuze eens iemand aan die je al lang niet meer gezien hebt en vraag hoe het hem of haar vergaat. Voor je het weet ben je in een fijn gesprek verwikkeld waarin je herinneringen ophaalt en is je aandacht even afgeleid van de dagelijkse sleur.

6. Bekijk tijdens de lunch een aflevering van Friends
Naar Friends kijken is als afspreken met vrienden. Je komt terecht in een koffiebar, je kent de personages door en door, en op de koop toe brengen ze je aan het lachen. How you doin’? (bronnen: Jobat, AD)(loopbaancoaching in regio Twente)

Loopbaancoaching in regio Twente

Wil je iets veranderen in je werk/leven, maar kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Ga dan aan de slag met coaching. Bij CoachPraktijk Twente kan je terecht voor coaching, trainingen en workshops. Wil je meer weten, kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Meer berichten lezen? Lees hier over het gratis loopbaanadvies voor rijksmedewerkers.

loopbaancoaching in regio Twente