Met plezier werken tot je pensioen

“Nog 5 jaar!” Zucht de man. En dan is daar eindelijk het pensioen. Hij is geen uitzondering. Vele leeftijdsgenoten kozen ooit een specifiek beroep. Oefenden het tientallen jaren uit, waarvan de laatste jaren met veel moeite. 67 (en eerder 65) is dan een eindstation geworden, een moment waarop het ‘klaar’ is. Zoals de laatste weken voor je vakantie, die duren soms ook zo lang. Toch kan het anders, met plezier, passie, tevredenheid en misschien wel in een andere rol. Een van onze coachees besloot een paar jaar met ons een aantal loopbaancoaching gesprekken te voeren, om te onderzoeken hoe je de laatste jaren van je loopbaan op een mooie, passende manier kan vormgeven. En nu is het dan tijd voor pensioen. We wensten deze coachee een laatste fijne tijd op het werk en veel plezier voor de tijd erna. We kregen dit antwoord terug:

“Bedankt en vooral bedankt met je uitstekend adviezen. Dankzij jou heb ik de laatste jaren zelf mijn rol kunnen definiëren. Een ideale baan.”

Fantastisch toch! Zo kan het ook. Zit jij in de laatste fase van jouw loopbaan en merk je dan je tegen zaken aanloopt of wil je jouw werk anders gaan vormgeven, maar weet je niet hoe? Kom dan langs voor een aantal loopbaangesprekken. Hieronder meer informatie over loopbaancoaching gesprekken.

Loopbaancoaching

Een loopbaancoach helpt je (vooruit) als je je afvraagt hoe het verder moet met je werk, je baan en je carrière. Je hoeft geen ingewikkelde carrière of enorme problemen te hebben om een loopbaancoach in te schakelen. Sterker nog: een loopbaancoach is er juist om dat te voorkomen. Bij loopbaancoaching gesprekken kijk je niet naar problemen maar naar oplossingen. Samen met jou. Het gaat tenslotte om jouw toekomst.

loopbaancoaching

Hoe leuk je je werk ook vindt, deze vragen schieten vast wel eens door je hoofd:

 1. Ik wil graag weten: ‘Wie ik ben, wat ik kan en welke mogelijkheden er op de arbeidsmarkt voor mij bestaan?’
 2. Ik wil mij graag verder ontwikkelen. Wat zijn voor mij passende opleidingsmogelijkheden en een geschikte loopbaanrichting?
 3. Passen mijn huidige werkzaamheden (nog) wel bij mijn competenties?
 4. Ik loop tegen zaken aan in mijn werk (communicatie, keuzes maken, assertiviteit, samenwerking) en wil daar graag loopbaancoaching bij. Hoe kom ik beter tot mijn recht en kan ik persoonlijk groeien? (loopbaancoaching gesprekken)
 5. Zou een andere functie beter bij mij passen? Hoe krijg ik helder in beeld wat mijn talenten en ontwikkelpunten zijn, zodat ik de juiste stap maak in mijn loopbaan?
 6. Ik vind het moeilijk om te benoemen wat nu precies mijn talenten en kernkwaliteiten zijn en hoe ik deze beter kan benutten.
 7. Welke baan past goed bij mij?
 8. In welke werkomgeving kom ik het beste tot mijn recht?
 9. Ik wil voor mezelf beginnen, maar hoe pak ik dat aan?
 10. Mijn huidige baan is niet meer zeker, maar wat wil ik dan doen?
 11. Ik vind geen uitdaging meer in mijn huidige baan, wat nu?

Loopbaancoaching gesprekken helpen je zelf weer richting te geven aan jouw loopbaan. In een traject onderzoeken we wat je kunt en wilt. Wat zijn jouw talenten en waar komen deze talenten het beste tot hun recht. Iedereen biedt toegevoegde waarde en in dit traject gaan we op zoek naar die van jou. Een loopbaantraject vormt de brug van je huidige situatie naar je gewenste situatie en jij bepaalt hoe.

Wat gaan we doen?

In een loopbaancoaching traject gaan we van start met een oriënterend gesprek. We maken jouw coachdoel concreet: waar wil je naar toe? Wat wil je uit dit traject halen? Wat is jouw ideale situatie? Na het eerste oriënterende gesprek gaat we van start.

De volgende onderwerpen komen aan bod bij loopbaancoaching:

 1. Ten eerste. Onderzoeken Inspiratie, verlangen en kwaliteiten: waar wordt jij enthousiast van?
 2. Optioneel: drijfverentest of Talenten Motivatie Analyse
 3. Kennis, competenties en ervaring: wat heb je in huis?
 4. Persoonlijke missie en profiel: waar wil jij voor gaan?
 5. Passende functies en werkvelden: wat wil doen en in welke branches? In welke omgeving kom jij het beste tot je recht? En welke volgende stap past bij jou?
 6. Als laatste. Aan de slag! Op zoek naar die leuke baan, of (wanneer je coaching wilt binnen je huidige organisatie en/of baan) aan de slag met competenties, vaardigheden, etc.

Je kunt allerlei testen en/of analyses opnemen in je loopbaancoaching traject. Wat het beste bij jou past bepalen we na een kennismakingsgesprek. Hier lees je meer over de mogelijkheden.

Loopbaancoaching gesprekken

Wil je weten wat CoachPraktijk Twente voor jou kan betekenen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een oriënterend gesprek aan. Je bent van harte welkom!

CoachPraktijk Twente is een door NOLOC erkend (loopbaan) coach bedrijf. Meer berichten lezen? Kijk dan hier.

loopbaancoaching gesprekken