Stap even uit de trein

Het is de Week van de Loopbaan! En die week komt in een periode waarin veel mensen stil staan bij hun loopbaan. De vakantie is achter de rug en daarin hebben we ruim de tijd gehad om onze loopbaan eens te evalueren en te onderzoeken waar je nu staat. In onze praktijk voeren we op dit moment allerlei gesprekken met mensen die merken dat ze stappen willen zetten, maar eigenlijk niet zo goed weten waar ze moeten beginnen. (Loopbaancoach uit omgeving Almelo)

De stoptrein in

We hebben het druk, met school, studie, werk, sport, kinderen. De trein dendert wel door en we vergeten niet zelden even uit te stappen. Of gewoon eens een tijdje de stoptrein te pakken. Dat maakt dat mensen regelmatig vastlopen, terwijl dat misschien niet nodig was geweest als ze eerder naar de signalen hadden geluisterd. Door regelmatig tijd te nemen om even stil te staan bij wat je aan het doen bent en of dat nog klopt met jouw drijfveren en waarden, voorkom je dat je vastloopt of stressklachten krijgt. (Loopbaancoach uit omgeving Almelo)

Alles moet lukken

We zien bij alle leeftijdsgroepen dat mensen maar doorgaan. Maar bij jongeren tussen twintig en dertig leeft vaak ook nog het idee dat alles moet lukken. En het liefst voor ze dertig zijn. Dan willen ze eigenlijk carrière hebben gemaakt, een koophuis hebben, een fijne relatie en misschien wel in afwachting van een eerste kind. Al deze verwachtingen maakt dat de druk steeds hoger wordt. En dat helpt zeker niet om doelen te bereiken! (Loopbaancoach uit omgeving Almelo)

Reflecteren met een loopbaancoach uit omgeving Almelo

Dender jij ook maar door en heb je behoefte aan reflectie? Stap uit die trein en maak een afspraak. Neem tijd voor jezelf en pak de rust om te onderzoeken waar je nu staat en wat echt belangrijk is. Dan kan je daarna weer enthousiast verder en weet je hoe je de juiste keuzes moet maken. Interesse? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Onze coaches zijn NOBCO en NOLOC geaccrediteerd. Meer berichten lezen? Kijk dan hier.

Loopbaancoach uit omgeving almelo