Het belang van coaching in het onderwijs

‘Ik was in mijn werk vastgelopen en wist niet meer wat bij mij paste en of ik wel de juiste keuzes had gemaakt. Vanaf het eerste moment voelde ik mij op mijn gemak. Dat kwam door haar rustige en positieve houding. Zij kon heel goed inzicht geven in mijn eigen gedachtenwereld en dat zonder enig oordeel, wat ik als heel bijzonder heb ervaren. Door de kleurentest en de TMA en haar uitleg, begreep ik veel beter waardoor ik ben vast gelopen in mijn werk. Ik heb geleerd waar ik beter van ga functioneren en welke werkomgeving er wel bij mij past. Bregje is heel betrouwbaar, luistert goed en kan door haar kennis en vaardigheden snel tot de kern komen. Ik heb door haar weer het gevoel van perspectief gekregen en het vertrouwen dat het goed komt. Bregje is een coach die ik iedereen gun! Dank voor je betrokkenheid en geduld. Ik ben weer (een beetje) mijzelf geworden.’ (loopbaancoach onderwijs)

Coaching in het onderwijs

Een mooie recensie van een traject waar ik zelf als coach ook met veel plezier op terug kijk. In mijn werk kom ik veel mensen tegen in het onderwijs, bijvoorbeeld wanneer iemand vast loopt, of op zoek wil naar een nieuwe baan buiten het onderwijs, maar niet goed weet welke richting iemand op wil. Het onderwijs is een bijzondere branche, veranderlijk, in beweging en met veel verantwoordelijkheid. Er vallen veel mensen uit met stress, de druk is dan te hoog geworden of men moet veel laten zien van competenties die eigenlijk niet zo vanzelf gaan. Dan is het fijn als je begrijpt waarom je doet zoals je doet, maar ook dat je zo mag zijn zoals je bent. (loopbaancoach onderwijs)

Loopbaancoach onderwijs

Als loopbaancoach help ik mensen in het onderwijs duidelijk te krijgen waar ze vast lopen. Hoe komt het dat je telkens weer in die valkuil loopt. En waar krijg je energie van? En is daar nog wel ruimte voor? Wat maakte dat je ook het onderwijs in ging? En die passie, vind je die nu nog terug in je werk. Het zijn gesprekken die inzichten, maar ook rust geven. Daardoor ontstaat ruimte om stappen te maken, zaken te veranderen of keuzes te maken. Een moment dat ik iedere leerkracht met regelmaat gun. (loopbaancoach onderwijs)

Wil je meer weten over coaching bij CoachPraktijk Twente? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Ben je 45-plus? Dan kan je ook gebruik maken van het gratis loopbaantraject! Hiervoor is een geld vrijgemaakt door de regering. De subsidie vragen wij voor je aan!

loopbaancoach onderwijs

Meer berichten lezen? Lees hier wat je kan doen om te ontdekken hoe je je werk leuk houdt.

Op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn of Instagram.

Loopbaancoach onderwijs