Wat is jouw elevator pitch?

Stel je zich eens voor: je bent op zoek naar een andere baan en in het kader van arbeidsoriëntatie heb je een gesprek met een medewerker van een organisatie. Dit gesprek vindt plaats op de13 etage van een kantorengebouw. Je stapt de lift in en drukt op de knop voor de 13eetage. Je medepassagier, die ook naar de 13 etage gaat, vraagt je wat je hier brengt. Wat zeg je dan? Het is dan te hopen dat je hem in een zeer korte tijd op een enthousiaste, prikkelende en overtuigende manier kan uitleggen wat het is wat jij doet. Kan je dat niet, dan loop je misschien wel je droombaan mis. En wie wil dat nou? (loopbaanbegeleiding Wierden)

Wat is een elevator pitch?

Een elevator pitch is een korte presentatie van ongeveer 1 a 2 minuten waarin je vertelt wie je bent, wat je doet en waar je goed in bent. Het heeft een sprankelende en prikkelende opening die de aandacht van je gesprekspartner trekt en daarna ook vasthoudt. Na de opening kan je vertellen wie je bent, welke speciale vaardigheden je hebt, wat belangrijk is voor je en wat jou uniek maakt. Je kunt hierbij ook de aandacht vestigen op zaken die van belang zijn voor je gesprekspartner. En tenslotte eindig je altijd met een vraag of uitnodiging aan je gesprekspartner, een ‘call to action’. (Loopbaanbegeleiding Wierden)

Aan de slag met jouw pitch (loopbaanbegeleiding Wierden)

Wil je voorkomen dan je met je mond vol tanden staat? Maak dan eens een korte schets van ‘wie je bent, wat je kan en wat je zoekt.’ Maak de tekst niet groter dan circa 80 woorden, want de lift gaat in 15 seconden naar de 13etage, en dan moet jouw boodschap wel zijn overgekomen. Gebruik korte, krachtige zinnen. Meer uitleggen kan later nog, als de interesse is gewekt… (loopbaanbegeleiding Wierden)

Voorbeeld van een elevator pitch

“Ik ben Peter Jansen, 33 jaar oud, werktuigbouwkundig opgeleid op HBO niveau. Ik ben doortastend, initiatiefvol, creatief. Ik ben momenteel  op zoek naar meer inspiratie in mijn werk. Ik heb een passie voor smelttechnieken en ben momenteel werkzaam als teamleider smeltoven 3 bij Corus. Ik ben op zoek naar een baan waarin ik minder leiding hoef te geven, maar mij meer kan richten op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten, want daar ligt mijn passie.” (Loopbaanbegeleiding Wierden)

Wat is het nut van een elevator pitch

Het nut van een elevator pitch is dat je een consistent verhaal over jezelf kan vertellen tegen verschillende personen in een zeer korte tijd. Hierdoor sta je nooit met je mond vol tanden als je toevallig met een directeur in de lift staat of er een op een carrière beurs tegenkomt. Als je wilt gaan netwerken kan je eigenlijk niet zonder een elevator pitch. Nieuwe contacten leggen gaat het beste als je in een korte tijd een helder beeld kunt schetsen van hetgeen jij doet. De kans dat mensen je onthouden is zo veel groter dan wanneer jij een onsamenhangend verhaal vertelt waar niemand een touw aan kan vastknopen. (Loopbaanbegeleiding Wierden)

Loopbaanbegeleiding Wierden, Almelo, Hengelo

Heb je nog geen idee wat jouw drijfveren en talenten zijn? Weet je niet goed welke werkzaamheden en taken echt goed bij je passen? Start dan een loopbaan traject! In een traject leer je jezelf goed kennen. Je ontdekt jouw drijfveren en talenten, weet welke taken en werkzaamheden goed bij je passen en in welke branches je graag wilt werken. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Al vast wat branches en beroepen bekijken? Kijk dan eens op deze website: https://www.tmacareercoach.com/nl

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend en TMA gecertificeerd.

loopbaanbegeleiding Twente

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over de Week van de Loopbaan.

Loopbaanbegeleiding Wierden, Almelo