Werk hoeft niet alleen maar leuk te zijn

(loopbaanbegeleiding omgeving Almelo) Wat is werk dat echt goed bij je past? Wanneer ga je naar je werk en kom je thuis met een voldaan gevoel? De illusie bestaat soms dat werk alleen maar leuk moet zijn, een soort feestje dat nooit stopt. Dat is niet alleen onrealistisch, de vraag is ook of dat echt werk is waarvan jij met een voldaan gevoel naar huis gaat.

Als alles leuk moet zijn

Als werk wel leuk moet zijn, omdat het je anders niet motiveert, dan kan het goed zijn je af te vragen of dat ‘leuk’ geen belemmering is geworden. Zit het je niet in de weg om uitdagingen aan te gaan, te groeien, te ontwikkelen of zelfs het beste uit jezelf te halen. Werk is geen hobby, simpel zat. Maar werk kan wel iets zijn waar jij voldoening uit haalt, of tevredenheid of enthousiasme. In mijn praktijk is het onderzoeken van jouw belemmeringen een belangrijk onderdeel. Wat juist dat kan hetgeen zijn dat jou tegen houdt te groeien en te ontwikkelen. Neem bijvoorbeeld ‘ik wil alles onder controle houden’, een belemmering die ik heel veel tegen komt. Daarover gaan we in gesprek. Wat betekent dat voor jou, wat zie ik dan in de praktijk en wat heb je nodig dat het weer een kwaliteit worden en geen belemmering? (loopbaanbegeleiding omgeving Almelo)

Jouw ideale baan

De ideale baan bestaat niet echt, wel ideale werkzaamheden of een ideale werkomgeving of een branche. Jouw ideale baan gaat over veel meer zaken dan een beroep. Wanneer jij werkt vanuit je drijfveren dan kan je aan de slag met jouw talenten. Je kan competenties ontwikkelen waar jij veel aanleg voor hebt. Wanneer je dat doet in een werkomgeving waarin jij je fijn en veilig voelt, dan is dat voor jou een behoorlijk ideale baan. Een voorbeeld: stel dat een van jouw drijfveren ‘orde en structuur is’, oftewel: je hebt in jouw leven veel behoefte aan orde en structuur. Dan weet ik eigen wel zeker dat een van jouw talenten is dat je gestructureerd bent, of opgeruimd, of ordelijk. Solliciteer je dan op een baan waar je ze vragen om een medewerker die de competentie ‘gestructureerd werken’ goed beheerst, dan weet ik vrij zeker dat jij dat heel goed zult kunnen, die competentie beheers je of kan je heel gemakkelijk onder de knie krijgen. Je werkt immers vanuit jouw talent. (loopbaanbegeleiding omgeving Almelo)

Loopbaanbegeleiding omgeving Almelo

Wil jij onderzoeken waar jouw drijfveren en talenten liggen? Ben je benieuwd voor welke competenties je veel aanleg hebt en in welke werkzaamomgeving jij het beste tot je recht komt? Start dan een coachtraject. In een traject leer je jezelf goed kennen, je ontdekt waarom je doet zoals je doet. Je kan (betere) keuzes maken en staat steviger in je schoenen. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Het laatste nieuws bijhouden? Volg ons dan op LinkedIn, Facebook of Instagram

Meer berichten lezen? Ontdek hier of een (geschreven) cv nog wel genoeg is.

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend

loopbaanbegeleiding omgeving Almelo

loopbaanbegeleiding omgeving Almelo