Heb jij jouw persoonlijk ontwikkelbudget al gebruikt?

Vorig week was het budget voor het ontwikkeladvies helaas op 22.000 mensen hadden zich inmiddels aangemeld voor het traject en daarmee was de bodem van de subsidiepot bereikt. Wil je toch graag een wat loopbaangesprekken voeren. Onderzoek dan eens hoeveel persoonlijk ontwikkelbudget jouw werkgever voor jou beschikbaar stelt en wat daar nog van over is. Het is je eigen verantwoordelijkheid gebruik te maken van dit budget (voor het eind van dit jaar!) en in te zetten voor jouw eigen groei en ontwikkeling. CoachPraktijk Twente biedt verschillende mogelijkheden waarvoor je jouw ontwikkelbudget kan gebruiken

Investeer in persoonlijke groei

Er zijn verschillende mogelijkheden voor je ontwikkelbudget, zoals een opleiding, een loopbaanscan, coaching of een assessment. Wat bij jou past hangt af van jouw wensen en bedrag dat er beschikbaar is. Bij CoachPraktijk Twente kan je je budget gebruiken om een loopbaan coachtraject of om een loopbaan assessment te doen. In een loopbaan coachtraject ga je aan de slag met een loopbaan vraag. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je effectiever wilt werken, beter wilt leren communiceren of duidelijk wilt krijgen wat een mooie vervolgstap is in jouw loopbaan.

Een assessment kan je doen om inzicht te krijgen in jouw drijfveren en talenten. Een assessment brengt jouw competenties is kaart en biedt een mooie basis voor een stappenplan of ontwikkelplan bij jouw werkgever. De Talenten Motivatie Analyse is bijvoorbeeld een mooi onderzoek naar jouw drijfveren en talenten. (Loopbaanadvies bureau)

Talenten Motivatie Analyse

Met de TMA (Talenten Motivatie Analyse) krijg je op snelle eenvoudige, gestructureerde en professionele wijze inzicht in jouw talenten, drijfveren en aanleg voor competenties. De TMA methode meet 22 drijfveren en 44 talenten. Je krijgt concrete handvatten om jezelf optimaal te versterken en te ontwikkelen, maar je ontdekt ook wat jou energie kost en waar jouw valkuilen liggen. CoachPraktijk Twente is gecertificeerd TMA professional. (Loopbaanadvies bureau)

Je natuurlijke talent

Wanneer je een baan hebt is het van belang dat 70 tot 80 procent van de uit te voeren competenties in de kern van de jouzelf zit; je natuurlijke talent. Daar waar iemand talentvol is, ligt het goud voor het oprapen! Op dat gebied kan je je namelijk makkelijker naar een hoger niveau ontwikkelen. De TMA geeft inzicht in jouw behoeften. Wat zijn jouw drijfveren? Jouw talenten komen het beste tot hun recht in een omgeving waarin aan jouw behoeften wordt voldaan. Kennis in je drijfveren en talenten zorgt ervoor dat je kunt kiezen voor een baan en omgeving die bij jou past en voldoet aan jouw wensen.

De TMA biedt veel mogelijkheden en is daardoor een uitstekend loopbaan assessment. Doormiddel van compententie-management kan je ontdekken welke functies bij jou passen, maar het geeft ook inzicht in je huidige baan. Waarom loop je telkens tegen dezelfde zaken aan, wat is lastig en waarom? De analyse geeft je antwoord op vele loopbaanvragen. (Loopbaanadvies bureau)

Wat gaan we doen?

Is de TMA een onderdeel van je coach traject, bijvoorbeeld een loopbaan traject? Dan wordt de TMA ingevoegd in de werkwijze bij het bestaande traject. Wil je alleen de TMA analyse doen? Dan gaan we van start met een kennismakingsgesprek waarin we het doel bepalen van de TMA analyse. Daarnaast brengen we je achtergrond, ervaring en huidige situatie in kaart. Dan is het tijd om aan de slag te gaan! Het traject ziet er bij CoachPraktijk Twente als volgt uit:

1. Vaststellen competentieprofiel waarover je meer inzicht wilt
2. Online TMA analyse maken, ruim 300 vragen (ongeveer 5 kwartier)
2. Resultaten analyse en competenties in verband brengen
4. Bespreken rapport in coachsessie
5. Ontvangst uitgebreid rapport met samenvatting van sessie per mail

Optioneel

  • Beroepskeuze
  • Teamanalyse
  • Cognitieve capaciteiten
  • 0 graden / 360 graden feedback (wordt meegenomen in resultaten analyse)
  • Langer coachtraject (bijvoorbeeld een loopbaantraject van 8 sessies)

Je kunt bij CoachPraktijk Twente de analyse doen in combinatie met 1 of 2 sessies. Wil je meer weten? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. (Loopbaanadvies bureau)

Voorbeeld TMA Radar

Loopbaanadvies bureau

TMA Professional

CoachPraktijk Twente is door TMA gecertificeerd als TMA professional. Regelmatig vormt de TMA methode een belangrijk onderdeel van een loopbaantraject. Daarnaast heeft CoachPraktijk Twente veel ervaring in het afnemen van de TMA in een kort traject. (Loopbaanadvies bureau)

Loopbaanadvies bureau

Loopbaanadvies bureau

Wil je jouw ontwikkelbudget inzetten om te groeien en jezelf te ontwikkelen in jouw loopbaan? Kijk dan eens rond op onze website voor de mogelijkheden of neem contact met ons op. In een kennismakingsgesprek vertellen we je graag over de mogelijkheden. Je bent van harte welkom.

CoachPraktijk Twente is door NOLOC erkend. Meer berichten lezen? Kijk dan hier.

CoachPraktijk Twente