10 goede voornemens die wel slagen – jobcoach Almelo

De jaarwisseling is voor veel mensen de perfecte gelegenheid voor het aangrijpen van goede voornemens. Een select groepje zal tot de gelukkige behoren waarbij de voornemens ook daadwerkelijk slagen. Onderzoek toont namelijk aan dat 80 procent gedoemd is te mislukken. (jobcoach Almelo)

Zo begint jouw jaar goed

Het lijkt daarom verstandig om 2017 met een klein of eenvoudig doel te beginnen (jobcoach Almelo). Deze wat makkelijkere voornemens opgesteld door Inc. zorgen ervoor dat je het jaar direct goed begint.

jobcoach Almelo

Voornemens om het jaar goed te starten

  • Lees een boek om je verbeelding en kennis te verbeteren. Laat dit vooral een boek zijn dat jou weet te boeien.
  • Spendeer meer tijd aan je kennissen zodat je weer voelt hoe fijn jullie band is. Een kort telefoontje om ‘hoi’ te zeggen kan daarin al helpen.
  • Een fysieke agenda zal je een voldaan gevoel geven. Je realiseert pas echt wat je allemaal hebt gedaan als je al de taken opgeschreven ziet.
  • Het dagelijkse woon-werkverkeer wordt veel prettiger wanneer je de auto eens goed schoonmaakt. (jobcoach Almelo)
  • Een dag alleen doorbrengen werkt voor velen om zich op te laden. Een film kijken, naar een restaurant gaan of een museum bezoeken zijn daarbij goede bezigheden.
  • Digitale apparaten worden sneller als je ze zo nu en dan eens opschoont. Ga daarom eens door je bestanden van de computer en smartphone.
  • Het op een rijtje zetten van je financiën is een handig hulpmiddel voor de planning van 2017. Zo weet je of je wel op reis kan naar het buitenland.
  • Binnenblijven lijkt tijdens die vrije dagen heerlijk, maar je staat er van verstelt hoe goed een wandeling kan voelen.
  • Neem een uurtje de tijd om te reflecteren op het afgelopen jaar. Je hebt veel geleerd en gebruik dat dan ook voor 2017.
  • Verdeel die grote goede voornemens onder in kleine doelen. Het is aannemelijk dat je ze dan wel bereikt en dat geeft een voldaan gevoel. (jobcoach Almelo)

Jobcoach Almelo

Heb je een mooi doel in het vooruitzicht, maar kan je wel wat ondersteuning bereiken? Een coach kan je helpen om keuzes te maken, erachter te komen wat je echt graag wilt, ondersteunen om (echt) aan de slag te gaan jouw doelen, etc. Bij CoachPraktijk Twente kan je terecht voor loopbaancoaching, studiekeuzecoaching en personal coaching. Wil je weten wat een CoachPraktijk Twente voor jou kan betekenen? Kijk dan eens rond op de website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over stilstaan bij succes!

jobcoach Almelo