Talent TMA Methode

Soms ga je met tegenzin naar je werk gaat, omdat je aan de slag moet met taken waar je geen energie van krijgt of werkzaamheden die je veel moeite kosten. Gebeurt dit af en toe, dan is dat natuurlijk geen probleem. Bij elke baan horen wel ‘saaie’ of ‘lastige’ werkzaamheden die simpelweg gedaan moeten worden, omdat ze bij je takenpakket horen. Maar als je er elke ochtend tegenop ziet om naar je werk te gaan, je het gevoel hebt dat je niet kunt voldoen aan de eisen of de leuke werkzaamheden wegen niet meer op tegen de minder leuke werkzaamheden wordt het anders. Dan is het tijd om aan de bel te trekken. (talent TMA)

Talent TMA Methode

Om met plezier naar je werk te blijven gaan is van groot belang dat je werkt aan competenties waar je aanleg en talent voor hebt. Zodra je ervaart dat je ergens talent voor hebt, krijg je energie van werkzaamheden en kan je investeren in jouw talent. Dan lukt het de beste versie van jezelf te laten zien. (talent TMA)

Niet vanzelfsprekend

Dat klinkt vanzelfsprekend. Maar het gebeurt heel vaak dat iemand geen goed zicht heeft op zijn kwaliteiten en talenten. Je hebt bijvoorbeeld ooit gesolliciteerd op je huidige baan, omdat je het geweldig leek dat werk te doen of bij die organisatie te werken. Maar na een tijd blijkt toch dat sommige werkzaamheden je heel veel moeite kosten. Het bleek toch niet je ideale baan te zijn. Hoe komt dat? Coaching helpt om een goed beeld te krijgen van jezelf en te reflecteren op je huidige functioneren. (talent TMA)

Talent TMA Methode

Om inzicht te krijgen in jouw drijfveren, talenten en competenties wordt vaak de TMA Methode ingezet. Doormiddel van deze methode krijg je inzichtelijk wat voor jou belangrijk is wanneer je solliciteert op een baan. Van welke werkzaamheden krijg jij energie, en waarom dan? Wat kost jou veel moeite en welke werkzaamheden kan je maar beter mijden. Wat is jouw ideale werkomgeving? Wanneer je antwoord hebt op deze vragen kan je gericht zoeken naar vacatures die aansluiten bij competenties waar jij veel aanleg (en misschien ook wel ervaring) voor hebt. Een baan die goed aansluit bij jouw behoeften geeft jou energie, zorgt dat je gemotiveerd blijft aan en geeft ook meer balans in je privéleven. (talent TMA)

Wil je meer weten over coaching of ben je benieuwd naar de TMA methode? Kom gerust langs voor een (kosteloos) vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Meer lezen? Lees hier over tips voor meer uitdaging in je loopbaan!

Coachpraktijk Twente is NOLOC erkend.