Hoe zorg je voor een creatief cv?

Wat zou jij doen? Kiezen voor een creatief cv om een gesprek te bemachtigen, of juist een zakelijk overzicht maken? Wij doken in de mogelijkheden om een creatiever cv te maken.

Hoe begin je eigenlijk met een cv maken? Om die vraag te beantwoorden is het handig om je te verplaatsen in de werkgever. Een werkgever kan natuurlijk niet te veel tijd aan iedere cv besteden, maar moet wel alle belangrijke informatie krijgen. Het is dus verstandig je cv zo goed mogelijk vorm te geven. Wat tips voor een goed cv:

1. Maak je cv wel opvallend, maar hou het een beetje zakelijk

Door een mooie lay-out te gebruiken, springt jouw cv er uit. Overdrijf niet en hou het zakelijk.

2. Doe het netjes

Werk met herkenbare tussenkopjes, zoals die van je ervaring, studie en competenties. Het is handig om de functietitels dikgedrukt te maken.

3. Houd het kort

Maak je cv niet te lang want de tijd is schaars van de lezers.

4. Zet de meest recente werkgever bovenaan

Zet je meest recente werkgever bovenaan en zo werk je omlaag. Gebruik niet te veel ruimte voor je personalia, zodat je meer plek hebt voor belangrijkere informatie.

5. Maak ook een profielschets

Op de eerste pagina kun je in die regels een profielschets geven met daarin jouw sterke kanten.

Creatief cv

Natuurlijk is het bovenstaande klassieke cv met een zakelijk overzicht van jouw werkervaring nog niet helemaal verdwenen, maar steeds meer mensen kiezen voor een creatief cv. We leven immers in een tijd waarin iedereen een beetje ‘maker’ is en werkgevers kunnen op LinkedIn het klassieke rijtje met oude werkgevers wel vinden. Om een werkgever te overtuigen, is het helemaal geen slecht idee om een beetje uit te pakken met je cv.

Creatieve cv-voorbeelden

Als je online even zoekt naar voorbeelden van een creatief cv, kom je allerlei hele leuke voorbeelden tegen. Check bijvoorbeeld eens Lifebrander.nl, waar de beheerder een aantal mooie voorbeelden van hippe cv’s heeft verzameld. Wat opvalt is dat de cv’s goed passen bij het soort beroep waarvoor mensen solliciteren. Het creatieve cv van een graphic designer is prachtig vormgegeven zoals alleen een professioneel dat zou kunnen met de persoonlijke skills in blokjes en de hobby’s in symbolen.

Creatief cv maken

Wanneer zou je nu een creatief cv moeten overwegen en wanneer niet? De stelregel is dat een creatief cv meerwaarde heeft als die past bij de functie. Als je dus als financieel analist aan de slag gaat, dan heeft het niet veel zin om een soort mini-advertentie voor jezelf op te stellen. Maar als je ergens als designer gaat werken, dan is het geen slecht plan om je cv een beetje vrolijk aan te kleden. Wel belangrijk is om altijd de balans tussen inhoud en design in de gaten te houden. Je doel met je creatieve cv is immers altijd om uitgenodigd te worden voor een gesprek, en niet om een designwedstrijd te winnen.

CREATIEF CV-TEMPLATE

Je hoeft het wiel niet helemaal opnieuw uit te vinden, want er staan genoeg voorbeelden van templates van creatieve cv’s online. Via Wetalent bijvoorbeeld kan je aardig wat creatieve cv’s vinden. Voor redelijk gestandaardiseerde cv’s is het niet nodig om te betalen, maar als je iets meer frivoliteiten wil zoals icoontjes bij je hobby’s of vlaggetjes, dan moet je euro’s investeren. Belangrijk is om er eentje te kiezen die bij jou en je functie past. Overweeg bij het selecteren van een creatief cv of je het document kunt aanpassen. Als je jouw creatief cv in Word wil maken, dan zijn er veel mogelijkheden.

“Als je als financieel analist aan de slag gaat, dan heeft het niet veel zin om een soort mini-advertentie voor jezelf op te stellen.”

Op zoek naar een leuke baan

Wil jij ook een creatief cv, maar heb je nog geen idee naar welk soort banen je deze cv gaat sturen? Start dan met een loopbaan traject. In dit traject leer je jezelf goed kennen. Je ontdekt waar je echt enthousiast van wordt, wat voor jou belangrijk is in een baan en welke talenten je graag wilt inzetten. Wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

creatief cv

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over geven en ontvangen van feedback.

Meer berichten lezen? Lees hier een bericht over geven en ontvangen van feedback.