Zin om weer aan de slag te gaan?

(Coachpraktijk regio Twente) De hoogste vakantiepiek is inmiddels achter de rug en veel mensen zijn weer aan het werk. Ben jij na je vakantie met frisse zin weer aan de slag gegaan of had je moeite met afronden van je vakantie en heb je de laatste vakantiedag alleen maar gebaald dat je weer aan de slag moest? Oftewel, heb je last van opstartproblemen na je vakantie? Geen paniek! Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen!

Tips voor een goede start!

1. Nee, ga niet meteen aan de slag!

Veel mensen voelen zich op de terugreis naar huis al somber. Dit komt door de gedachte: ‘Ik moet werken.’ Eenmaal thuis storten ze zich meteen op hun werk. Niet doen! Als je thuiskomt van je vakantie, dan moet je eerst weer even acclimatiseren. Gun jezelf een dag of wat om te herstellen van uw vakantie. Reizen is ook vermoeiend en je wilt graag je zaakjes weer op orde hebben. Pak allereerst je koffers uit, ontspan en dan krijgt je vanzelf weer zin om te werken. (Coachpraktijk regio Twente)

2. Start met eenvoudige taken

Je eerste taak is niet vervelend: je collega’s bijpraten over je vakantie. Taak volbracht? Neem vervolgens een kop koffie en begin dan rustig met het lezen van je mail. Veel mensen vrezen hun mailbox na vakantie. Deze is meestal overvol. Een uitpuilende mailbox is zo dé veroorzaker van ‘post holiday blues’. Don’t: down voelen. Do: bepaal welke e-mails prioriteit hebben en werk deze bij. De rest komt later wel. (Coachpraktijk regio Twente)

3. Pak je agenda en plan iets leuks

Het beste medicijn bij een somber gevoel na de vakantie is het inplannen van iets leuks, zoals een bezoek aan vrienden of ga samen met je gezin uit eten. Of met je partner naar de bioscoop. Onze ultieme motivatietip tegen ‘post holiday blues’: plan je volgende vakantie. Kom weer in de vakantiestemming. Daarvan krijg je weer positieve energie. De voorpret kan nooit vroeg genoeg beginnen! (Coachpraktijk regio Twente)

4. Ga lekker sporten en leef gezond

Veel mensen leven gezond. Maar op vakantie is gezond leven lastiger. Waarschijnlijk heb jij ook lekker gegeten op vakantie en weinig lichaamsbeweging gehad. Dat is je goed recht! Tijd om daar verandering in te brengen. Ga sporten. Wordt actief! Zorg daarnaast dat je de juiste voedingstoffen binnen krijgt. Voordeel: het bevordert niet alleen een gezond leven, maar ook een actief dagritme. Dan kun je weer op volle kracht werken. (Coachpraktijk regio Twente)

5. Nieuwe ideeën opgedaan op vakantie? Voer ze uit!

Als laatste, tijdens de vakantie heb je alle tijd om over je leven na te denken. Te reflecteren. Waarmee ben je tevreden? Wat kan er beter? Stel na de vakantie een lijstje ‘verbeter punten’ op en ga ermee aan de slag. Wil je meer tijd doorbrengen met je kinderen en met partner? Of het hardlopen eindelijk oppakken? Doe het direct. Wat houd je tegen? (Coachpraktijk regio Twente)

Coachpraktijk regio Twente

Helpen de tips niet echt of ondanks dat toch behoefte aan wat meer reflectie? Wil je aan de slag met persoonlijke groei of wil je meer balans in je werk en leven? Of wil je bijvoorbeeld onderzoeken welke baan goed bij jou past? Maar kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan is een coachtraject misschien een goed idee! Kijk eens rond op de website om te zien wat wij voor je kunnen betekenen. Of maak eerst eens afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom!

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend.

Coachpraktijk regio Twente

Bron: promovendum. Meer berichten lezen? Kijk dan hier.