Waarom je elke dag om 12 uur even naar buiten moet

Bijna 60 procent van de Nederlanders kampt in de winter met een vitamine-D-tekort. Van de talloze onderzoeken naar de gevolgen daarvan zul je misschien schrikken. Hoeveel redenen heb je nodig om tijdens je lunchpauze even naar buiten te gaan?
Eind deze maand gaan we over op zomertijd. Dat is altijd een tevreden stemmende handeling: we bewegen de goede kant op met het weer, al hebben we onlangs al een zonnige voorproef gehad. Of we nu op een terras kunnen neerstrijken of niet, het is fijn dat het langer licht blijft. (coaching voor werk privé balans)

Niet zo lang geleden ging je nog in het donker naar je werk en kwam je in het donker weer thuis. Als je ook nog in een somber kantoor werkt of op een plek ver bij ramen vandaan, dan heb je waarschijnlijk intuïtief al door dat dit niet goed voor je is. Dat schrijft de Zweedse psycholoog Karl Ryberg in Licht – Het effect van licht op je gezondheid en geluk. Het onlangs verschenen boek over het belang van natuurlijk licht is, hoe kan het ook anders, geschreven door een Scandinaviër. Hij adviseert om op werkdagen in ieder geval iedere dag rond het middaguur naar buiten te gaan, om aan je dagelijkse dosis daglicht te komen. (coaching voor werk privé balans)

Twintig minuten

Twintig minuten ‘grotere delen van je huid’ blootstellen aan de zon is al voldoende om je lichaam te helpen om genoeg vitamine D aan te maken.

Het belang van vitamine D wordt steeds nadrukkelijker vastgesteld door de wetenschap. Vitamine D wordt inmiddels al gelinkt aan weerstand, moeheid, spier- en botsterkte en depressie. Natuurlijk kun je vette vis eten, een van de weinige producten met vitamine D, maar dat haalt het niet bij daglicht, aldus Ryberg. Vitaminepillen slikken wordt ook niet aangeraden, omdat je lichaam er anders mee omgaat en een dosis lastig te bepalen is en ook schade kan aanbrengen. (coaching voor werk privé balans)

Bron: Intermediair

Coaching voor werk privé balans

Heb je last van stress klachten of heb je behoefte aan meer balans in je leven? Ga dan aan de slag met een coach! Wil je meer weten over onze mogelijkheden? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. (coaching voor werk privé balans)

Coaching voor werk privé balans

Meer berichten lezen? Lees hier waarom geld niet gelukkig maakt.