Weerstand is heel normaal!

(coaching omgeving Twente) Regelmatig loop ik in trajecten tegen weerstand aan, soms een beetje, soms een heleboel. Weerstand om opdrachten op te pakken, dingen anders te doen of om met jezelf aan de slag te gaan. En dat is heel logisch. Sterker nog, ik ben wel blij als ik tegen wat weerstand aan loop, want dat betekent dat we echt bezig zijn met persoonlijke groei en ontwikkeling.

Weerstand is heel gezond!

Weerstand hoort erbij, zeker in coaching. Wanneer je twintig jaar gewend bent om ‘ja’ te zeggen terwijl je eigenlijk ‘nee’ bedoeld, dat gaat dat niet van de een op de andere dag anders. Dat is een moeilijke opdracht! Het vraagt best wat van jou om dat te veranderen. Soms zitten een heleboel negatieve gedachten je in de weg, zoals: mensen vinden me nu niet aardig of als ik nee zeg doe ik het niet goed, of ik moet altijd klaar staan voor anderen. En zo zijn er nog heel veel gedachten te bedenken waarom je je gedrag niet wilt veranderen. Echter, deze gedachten zijn niet rationeel. En dat is iets waarmee we in een traject vaak mee aan de slag gaan. Want deze negatieve en irrationele gedachten bezorgen je niet alleen een vervelend gevoel, ze zitten je persoonlijke groei ook ontzettend in de weg. (coaching omgeving Twente)

Persoonlijk groeien

Wil je ook aan de slag met persoonlijke groei? Wil je bijvoorbeeld assertiever worden? Of wil je beter je grenzen kennen en leren aangeven? Of wil je leren (betere) keuzes te maken? Een coach kan je hierbij helpen. In een traject gaan we aan de slag met jouw doelen. Globaal ziet een traject er ongeveer zo uit:

  • Fase 1: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Wanneer je een goed beeld hebt van wie je bent, wat jouw drijfveren en talenten zijn, maar ook waar je telkens weer tegenaan loopt en waar je van leeg loopt dan heb je een goede basis om mee aan de slag te gaan. Het geeft ook zelfvertrouwen, je begrijpt beter waarom je doet zoals je doet en wat maakt dat je bepaalde beslissingen neemt in je leven. (coaching omgeving Twente)
  • Fase 2: aan de slag! Wanneer je een goed beeld hebt van jezelf dan kunnen we aan de slag. We maken jouw doelen concreet en gaan aan de slag met een actieplan. In een aantal sessies ga je aan de slag met jouw coachvraag. In de laatste sessie evalueren we het traject. We kijken wat het traject voor jou heeft betekent en hoe je jouw persoonlijke groei in de toekomst blijft vast houden.

Coaching omgeving Twente

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Kijk dan eens rond op de website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom!

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend. Daarnaast zijn we gecertificeerd DISC en TMA professional.

coaching omgeving twente

Meer lezen? Ontdek hier 8 signalen die stress aangeven.

# coaching omgeving twente, coaching omgeving twente