Hoe tevreden ben je met jouw werk?

Maandag plaatste ik een eerste update van een reeks waarin ik online tools aanbied om je loopbaan eens onder de loep te nemen. In dit bericht wil ik graag aandacht besteden aan jouw huidige werk. In coach gesprekken merk ik dat dit een belangrijk aandachtspunt is. Want hoe tevreden ben je eigenlijk over je huidige werk? En heb je ook duidelijk waar je wel tevreden over bent en waar juist niet over? Wanneer je inzichtelijk hebt wat je prettig vindt en wat niet dan kan je goede keuzes maken in de toekomst. Soms is een (kleine) verandering in je huidige werk al voldoende. Ook bij een sollicitatie is het belangrijk duidelijk te hebben wat je prettig vindt in een baan en bij een organisatie. Onderstaande opdracht is een goed startpunt om dit te onderzoeken.

Cirkel van werk

Download hier voor je start met deze opdracht het bijbehorende werkblad. En ga vervolgens aan de slag:

(coach gesprekken) In het diagram van de Cirkel van Werk vertegenwoordigt elke taartpunt een aspect van je werk. In het centrum ervan is het gevoel van tevredenheid 0 (nul; volkomen ontevreden) en aan de buitenste rand is het 10 (tien; volkomen tevreden). Rangschik jouw tevredenheidsscores d.m.v. inkleuren op je eigen cirkel van werk. Heb je alle taartpunten ingekleurd? Beantwoord dan de volgende vragen:

  • Wat valt je op?
  • Hoe sta je op dit moment in je werk?
  • Over welke aspecten ben je tevreden? Wat maakt dat je tevreden bent?
  • Over welke aspecten ben je juist niet tevreden? Hoe komt dat? Wat zou je juist wel willen?
  • Wat zou je meer willen?
  • Wat zou je meenemen in een volgende baan?
  • Wat kan je aanpassen in je werk?
  • Wat wil je meer doen en wat minder (per taartpunt)?
  • Wat juist niet?

Coach gesprekken

Loop je rond met loopbaan vragen en wil je daar graag wat coach gesprekken over voeren? Start dan met een loopbaantraject bij CoachPraktijk Twente. In dit traject ontdek je waarom je doet zoals je doet, wat je echt belangrijk vindt en wat je nodig hebt om met plezier naar je werk te gaan. Ook ontdek je aan welke voorwaarden een baan voor jou moet doen en leer je (betere) keuzes te maken. Vanwege het Corona-virus worden gesprekken op dit moment online gevoerd. Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Kijk dan eens rond op onze website of maak een afspraak voor een (online) kennismakingsgesprek.

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend. Op de hoogte blijven? Volg ons dan op LinkedIn!

Coach gesprekken

Meer berichten lezen? Ontdek hier welke betekenis werk voor jou heeft.