Vrolijk aan het slag na je vakantie?

Heb jij nog een vakantie in het vooruitzicht? Dan bof je! De meeste mensen hebben de vakantie er inmiddels opzitten. Tijd om weer uitgerust en enthousiast aan het werk te gaan! Of niet? Heb je in de vakantie zoveel gepiekerd en je zorgen gemaakt over je werk dat je eigenlijk al weer toe bent aan de volgende vakantie? Of zie je als een berg op tegen de eerste werkdag? Tijd om te onderzoeken waar het wringt!

Het is niet altijd duidelijk waarom je met tegenzin naar je werk gaat. Soms heb je best een leuke baan, maar kan je het niet vinden met je directe collega. Het kan ook zijn dat je juist geweldige collega’s hebt, maar dat je enorm ver moet reizen voor je werk. Zo lang de positieve elementen nog opwegen tegen de negatieve zal je waarschijnlijk nog voldoende energie uit je werk halen. Maar slaat de weegschaal de andere kant uit, dan is het echt wel tijd om aan de bel trekken.

Wanneer het ergens op je werk niet lekker loopt betekent dat niet dat je direct een nieuwe baan moet gaan zoeken. Soms geeft een kleine aanpassing al veel lucht, zoals een andere werkplek, een dag thuiswerken, een nieuw project, etc. Ga eens in gesprek met je werkgever om de mogelijkheden te onderzoeken.

Vervolgstap in je werk

Kwam je er tijdens je vakantie achter dat je echt op zoek wilt naar nieuw werk, maar heb je geen idee welke baan? Wil je een vervolgstap in je loopbaan maken, maar weet je niet in welke richting, word je moe van de verveling of loop je even helemaal vast? Een coachtraject helpt je weer balans te vinden, helpt je te onderzoeken wat echt bij je past en helpt je de juiste keuzes te maken, voor jezelf en je toekomst.

Loopbaancoaching biedt vele mogelijkheden. Zo kan een kort traject je al veel inzicht geven in wat je wilt en kunt in je werk. Ook kan je een test afnemen in combinatie met een coachsessie om zo een nieuwe, passende richting te bepalen. Wil je vanaf de bodem onderzoeken wat jouw drijfveren en talenten zijn, ontdekken waar jij in uitblinkt en waar je energie van krijgt, en vervolgens aan de slag met deze kennis? Dan biedt een langer coachtraject uitkomst.

Wil je meer weten over de trajecen van CoachPraktijk Twente? Of tijd voor nieuw werk, maar weet je niet wat en kan je wel wat hulp gebruiken? Kom dan gerust langs voor een oriënterend gesprek. In dit gesprek vertel ik je over de mogelijkheden en hoor ik graag waar je tegenaan loopt. Een kennismakingsgesprek is geheel kosteloos.

Meer lezen? lees hier dan een bericht over zonder stress op vakantie gaan!

We zijn NOLOC erkend!

werk