Solliciteren? Zoek een baan die echt bij je past! TMA loopbaan coach Almelo

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging en wil je gaan solliciteren? Onderzoek dan van tevoren welke banen goed bij jou passen. Het is belangrijk dat een baan aansluit bij wie jij bent, wat jij wilt en wat jij kan. Wanneer deze elementen terug komen in een baan, ga je niet alleen met plezier naar je werk, maar krijg je er ook energie van. Weet jij welke werkzaamheden goed aansluiten bij jouw behoeften en talenten? CoachPraktijk Twente kan je helpen hier inzicht in te krijgen, bijvoorbeeld met de TMA Methode. (TMA loopbaan coach Almelo)

Aan de slag met jouw talent

Als loopbaancoach en gecertificeerd TMA specialist maak ik veel gebruik van de Talenten Motivatie Analyse. Met deze analyse kan je op eenvoudige, gestructureerde en professionele wijze talent- en competentiemanagement vorm geven. De TMA methode meet 22 drijfveren en 44 talenten. Je krijgt concrete handvatten om jezelf optimaal te versterken en te ontwikkelen, maar je ontdekt ook wat jou energie kost en waar jouw valkuilen liggen. (TMA loopbaan coach Almelo)

Je natuurlijke talent

Wanneer je een baan hebt is het van belang dat 70 tot 80 procent van de uit te voeren competenties in de kern van de jouzelf moet zitten, je natuurlijke talent. Daar waar iemand talentvol is, ligt het goud voor het oprapen! Op dat gebied kan je je namelijk makkelijker naar een hoger niveau ontwikkelen. De TMA geeft inzicht in jouw behoeften. Wat zijn jouw drijfveren? Jouw talenten komen het beste tot hun recht in een omgeving waarin aan jouw behoeften wordt voldaan. Kennis in je drijfveren en talenten zorgt ervoor dat je kunt kiezen voor een baan en omgeving die bij jou past en voldoet aan jouw wensen. (TMA loopbaan coach Almelo)

De TMA biedt veel mogelijkheden en is daardoor een uitstekend loopbaan assessment. Doormiddel van compententie-management kan je ontdekken welke functies bij jou passen, maar het geeft ook inzicht in je huidige baan. Waarom loop je telkens tegen dezelfde zaken aan, wat is lastig en waarom? De analyse geeft je antwoord op vele loopbaanvragen.

Wat gaan we doen? (TMA loopbaan coach Almelo)

Is de TMA een onderdeel van je coach traject, bijvoorbeeld een loopbaan traject? Dan wordt de TMA ingevoegd in de werkwijze bij het bestaande traject. Kijk voor meer informatie bij loonbaancoaching, stress coaching of life coaching.

Wil je alleen de TMA analyse doen? Dan gaan we van start met een kennismakingsgesprek waarin we het doel bepalen van de TMA analyse. Daarnaast brengen we je achtergrond, ervaring en huidige situatie in kaart. Dan is het tijd om aan de slag te gaan! Het traject ziet er als volgt uit:

  1. Vaststellen competentieprofiel waarover je meer inzicht wilt
  2. Online TMA analyse maken, ruim 300 vragen (ongeveer 5 kwartier)
  3. Resultaten analyse en competenties in verband brengen
  4. Bespreken rapport in coachsessie
  5. Ontvangst uitgebreid rapport met samenvatting van sessie per mail (TMA loopbaan coach Almelo)

Optioneel

  • Beroepskeuze
  • Teamanalyse
  • Cognitieve capaciteiten
  • 0 graden / 360 graden feedback (wordt meegenomen in resultaten analyse)
  • Langer coachtraject (bijvoorbeeld een loopbaantraject van 8 sessies)

Voorbeeld TMA Radar

TMA loopbaan coach Almelo

TMA loopbaan coach Almelo

Je kunt de analyse doen in combinatie met 1 of 2 sessies. Wil je meer weten over de TMA Methode? Neem dan contact op of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is kosteloos en geheel vrijblijvend. Wil je een voorbeeld rapport inzien? Stuur ons dan een email, dan zorgen we dat je een rapport toegestuurd krijgt.

Andere mogelijkheden voor coaching

Wil je liever een volledig loopbaantraject doorlopen of heb je meer behoefte aan personal coaching? Kijk dan eens rond op de website of neem contact met ons op. Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek horen we graag waar je tegenaan loopt en vertellen we je wat de mogelijkheden zijn bij CoachPraktijk Twente.

Meer berichten lezen? Lees hier een aantal tips voor een goed cv!

TMA loopbaan coach Almelo

TMA loopbaan coach Almelo

TMA loopbaan coach Almelo

TMA loopbaan coach Almelo, NOLOC erkend.