Onderzoek nu jouw arbeidsmarktpositie met het gratis ontwikkeladvies

Hoe sta jij in de arbeidsmarkt? Zijn jouw arbeidsmarktkansen goed? En welke stappen kan je zetten om jouw arbeidsmarktkansen te verbeteren?  Ontdek het in het gratis ontwikkeladvies traject!

Wat is het gratis ontwikkeladvies traject?

Alle werkenden en werkzoekenden in Nederland kunnen per 1 augustus het gratis ontwikkeladvies 2020 aanvragen bij CoachPraktijk Twente. Gratis en voor iedereen die zich wil (her)oriënteren op de arbeidsmarkt. Onderdeel van het ontwikkeladvies is de arbeidsmarktscan. Deze geeft inzicht in kansrijke opties voor werk op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. Tot het einde van dit jaar is er budget voor 20.000 ontwikkeladviezen.

Arbeidsmarkt

Juist in deze tijd van coronacrisis, die grote gevolgen heeft op de arbeidsmarkt, wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat mensen bezig zijn met hun ontwikkeling en wendbaar zijn op de arbeidsmarkt. Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd komt in aanmerking voor een ontwikkeladvies traject. Dat zijn dus zowel mensen die (nog) aan het werk zijn, inclusief zzp’ers en zelfstandig ondernemers, als mensen die geen werk meer hebben. Het is belangrijk dat iedereen weet dat het gratis ontwikkeladvies er is, wat het oplevert en dat aanvragen eenvoudig is.

Ontwikkelen

Door het gratis ontwikkeladvies traject worden mensen bewust van het belang van leren en ontwikkelen, krijgen ze inzicht in relevante ontwikkelkansen en loopbaanmogelijkheden en handvatten om daarmee aan de slag te gaan.

Hoe ziet het traject eruit?

Intake gesprek

In het intakegesprek komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • We bespreken en onderzoeken je huidige situatie
  • We bespreken en onderzoeken jouw gewenste situatie
  • Je maakt een digitale arbeidsmarktscan.

Eerste gesprek

In het eerste gesprek van het gratis ontwikkeladvies traject bespreken we de uitkomsten van de arbeidsmarktscan. De arbeidsmarktscan geeft een resultaat van kansrijke opties op de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld in tekortsectoren) waar een mogelijke competentiematch is, waarbij de kansrijkheid van deze opties wordt aangegeven;

Tweede en derde gesprek

  • In het tweede en derde gesprek komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Toekomstperspectief
  • Persoonsprofiel (competenties, kwaliteiten, vaardigheden, gewenste arbeidsvoorwaarden)
  • Advies over financiële, persoonlijke en rechtspositionele consequenties

Wat is het resultaat?

Het resultaat van het gratis ontwikkeladvies traject is:

  • een gespreksverslag waarin je persoonlijke profiel is vastgelegd.
  • nieuw perspectief op je loopbaan
  • een ontwikkelplan (welke acties zijn nodig voor duurzame inzetbaarheid op korte en lange termijn) dat je samen met je coach maakt

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Meer weten over het gratis ontwikkeladvies traject?

Wil je gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies? Meld je dan snel aan. Je kunt bij ons direct starten.

CoachPraktijk Twente is NOLOC erkend. Meer berichten lezen? Kijk dan hier.

gratis ontwikkeladvies 2020