6 manieren om de beste versie van jezelf te worden – life coaching

Om echte liefde, goede relaties en een fijn leven op te bouwen is het belangrijk dat we eerst van onszelf leren houden. Mensen die slechte relaties hebben gehad waren vaak opzoek naar iets buiten henzelf om de leegte op te vullen. Helaas zal dit nooit werken. Mensen die nog niet van zichzelf houden, trekken anderen aan die dit ook niet doen. Hieronder een aantal life coaching tips die je helpen van jezelf te gaan houden.

Gezonde relatie met jezelf

De enige oplossing voor een fijn leven is om eerst een gezonde relatie met jezelf op te bouwen. Dit zal je op alle vlakken van je leven helpen. Onderstaand vind je vanuit life coaching 6 manieren waarop je kunt beginnen om van jezelf te leren houden en om zo de beste versie van jezelf te worden.

1. Leer naar jezelf te luisteren

Houd een dagboek bij, praat tegen jezelf, zoek uit wie je bent en leer om stilte te waarderen. In het begin is het ongemakkelijk, maar als je altijd maar op je telefoon, achter je computer of voor de tv zit dan is je brein constant bezig. Dit is niet goed voor je, je hebt de kracht van je brein nodig. Je hebt het nodig om te kunnen observeren wat er niet goed is gegaan en hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen.

Leren om stil te zijn zonder afleiding is de manier waarop we onze innerlijke stem, onze intuïtie, weer terug kunnen vinden. Koester je intuïtie en dit kun je niet doen als je 24 uur per dag bezig bent. Leer om jezelf af te luisteren en om te luisteren naar je innerlijke stem, want die stem weet heel goed wat goed voor jou is.

2. Leer om goed voor jezelf te zorgen – life coaching

Doe wat jij leuk vindt of wilt doen. Ga schilderen, schrijven, zingen, tekenen, motorrijlessen nemen, een nieuwe taal leren. Doe iets wat je leuk vindt en altijd al had willen doen. Er zijn zo veel dingen die je kunt doen. Één van de redenen dat mensen slechte relaties aangaan of erin blijven hangen is omdat ze bang zijn om alleen te zijn.

3. Werk aan jezelf

Huil, voel verdriet, word boos en accepteer de verliezen die je hebt gekend in je leven. Wanneer je de dingen die jou zijn overkomen accepteert dan weet je dat het leven vol pieken en dalen zit. Maar je weet ook dat jij in staat bent om uit die dalen te komen. Je bent beter in staat om goede keuzes te maken als je niet bang bent voor een periode van onzekerheid. Je weet dat je alles aankunt, ook periodes waarin niets meer zeker is en je weer opnieuw moet beginnen.

4. Zorg voor vriendschappen met leuke, stabiele mensen

Word vrienden met mensen die aardig zijn, die een leuk leven hebben en die gelukkig met zichzelf zijn. Als je wilt wat zij hebben, doe wat zij doen. Zij kunnen je stimuleren om mee te gaan sporten, gezonder te eten of te genieten van avonden die je alleen doorbrengt zodat je tot rust kunt komen.

5. Mediteer – life coaching

Ga lekker in bad liggen of ga na naar een spa. Kom weer in contact met je fysieke zelf. Leer je lichaam kennen en voel weer wat ze je wil zeggen. Meditatie kan je hierbij helpen en hoe vaker je mediteert hoe meer je eraan hebt. En maak je niet druk of je het wel of niet ‘goed’ doet, het komt vanzelf.

6. Leer van jezelf te genieten als persoon

Stop met het kijken naar andere mensen, wees trots op wie jij bent. En als je nog niet trots bent, verander dan dingen in je leven. Jij bent de enige die een verandering in gang kan zetten. Maar leer echt naar jezelf te kijken, zie die leuke vrouw of man als je in de spiegel kijkt. Die gezellig, lief, slim, grappig en aardig is.

Vind jezelf en je zult nooit meer in de steek gelaten worden.

Bron: tijdschrift voor coaching, life coaching

Life coaching

Ook de beste versie van jezelf worden, maar kan je wel wat hulp gebruiken? Life coaching biedt uitkomst! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan eens rond op de website of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

life coaching

Meer lezen? Lees hier over de drie essentiële competenties van de toekomst!

CoachPraktijk Twente is erkend NOLOC professional.

Life coaching, life coaching