Outplacement

Outplacement

Outplacement staat voor begeleiding naar een nieuwe baan of zelfstandig ondernemerschap, bijvoorbeeld na ontslag of als onderdeel van een vaststellingsovereenkomst. De werknemer kan in een traject gebruik maken van verschillende outplacementdiensten, zoals persoonlijke begeleidingen doormiddel van gesprekken, sollicitatiebegeleiding, zelfonderzoek, een loopbaan assessment, jobhunting en soms scholing.

Voor wie is outplacement bedoeld?

Outplacement is bedoeld voor mensen die stoppen bij hun huidige werkgever en begeleiding nodig hebben naar een volgende baan of activiteit. Redenen voor outplacement kunnen verschillend zijn, zoals ontslag, een reorganisatie, een arbeidsconflict of te weinig ontwikkelmogelijkheden binnen de huidige organisatie.

Hoe lang duurt een outplacementtraject?

Een outplacementtraject duurt zo’n 6 tot 12 maanden. Hoe lang het traject duurt hangt af van de situatie, de begeleidingsbehoefte en de medewerker. Een outplacementtraject start altijd met een intakegesprek. In dit intakegesprek wordt gekeken naar de behoefte van de medewerker, de mogelijkheden en wensen. Vervolgens wordt de duur van het traject traject bepaald. Een intake gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Waarmee gaan we aan de slag?

Na het intakegesprek wordt een plan van aanpak opgesteld samen met de medewerker. In dit plan is opgenomen waaruit het outplacementtraject zal bestaan. Globaal bestaat een traject uit:

  • Verwerken van het ontslag
  • Talenten, drijfveren en competentiepotentieel ontdekken
  • Wensen en mogelijkheden in kaart brengen
  • Sollicitatiebegeleiding en training
  • Jobhunting

Meer weten?

Heb je een medewerker waarvan je afscheid wilt nemen of ga je zelf afscheid nemen van een organisatie en ben je op zoek naar goede outplacement begeleiding? Neem dan gerust contact met ons op. In een kennismakingsgesprek vertellen we graag over de mogelijkheden bij CoachPraktijk Twente. Je bent van harte welkom. Een kennismakingsgesprek is bij CoachPraktijk Twente kosteloos en geheel vrijblijvend.

We vinden kwaliteit heel belangrijk! De coaches van CoachPraktijk Twente zijn door NOLOC gecertificeerd tot Register Loopbaan professional. We blijven ons ontwikkelen doormiddel van opleiding en training.

outplacement